Korhonen vauhdissa toisella kierroksella. 

Muutaman vuoden tauon jälkeen avautui taas mahdollisuus tulla mukaan The Open tunnelmaan. Mikko Korhonen sai kutsun kisaan pari viikkoa sitten ollessamme Valderraman kisassa. Vaikka Mikko ei ole lähtökohtaisesti Linksien erikoismies, kutsu toi positiivista värinää mieheen. Tämän kilpailun ilmapiiri on ainutlaatuinen ja ihmisten kunnioitus lajia ja pelaajia kohtaan on kohdallaan. Positiivinen ilmapiiri tarttuu pelaajiin ja auttaa heitä antamaan kaikkensa haastavilla linkseillä.

Jo heti tiistaina selvisi, että tämä kenttä on ehdottomasti yksi helmistä The Openin rotaatiossa. Mikko pelasi harjoituskierroksen yhdessä Alexander Björkin ja Phil Mickelsonin kanssa. Mestarin läsnäolo toi ryhmään erittäin rauhallisen ja energisen ilmapiirin. Mickelson on aina ollut hyvin avoin persoona, jonka kanssa saa aikaan mielenkiintoisia keskusteluja. Mikko nautti seurasta ja kentästä, vaikka se onkin hyvin haastava ja täynnä yllätyksiä. Yhteinen mielipide oli ja on edelleen, että kenttä on ainutlaatuinen ja erittäin reilu.

Tiistain mukava ilma muuttui keskiviikkona sateeksi ja kovaksi tuuleksi. Kenttä muuttuu joka päivä erilaiseksi ja se vaatii pelaajilta kovan keskittymisen ja tarkan fokuksen. Ensimmäinen kierros oli jo täynnä yllätyksiä. Monet ennakkosuosikit pelasivat itsensä ulos voittotaisteluista jo kierroksen alussa. Kenttä piti hienosti pintansa melko normaalissa ilmassa. Korhonen pelasi ensimmäisen Open kierroksensa hyvin. Lyöminen ei ollut vankalla tasolla ja se tiesi paljon taistelua läpi kierroksen. Pelaaja oli kuitenkin kärsivällinen ja pystyi pitämään fokuksen kasassa ja sai pidettyä itsensä mukana kisassa. Ensimmäisellä kierroksella putit jäivät vielä upottamatta, mutta kohta tulee uusia mahdollisuuksia.

Istun kirjoittamassa tätä juttua perjantaina Players Loungessa klo 10 perjantaina. Pelaaja tulee alueelle 11 jälkeen ja aloitamme siitä valmistautumisen kohti toista kierrosta. Aamun ja aamupäivän keli on ollut suotuisa varhaisille starttaajille. Ilma tulee muuttumaan 12 aikaan, kun Korhonen aloittaa lämmittelyt. Niin se vaan menee tässä lajissa, että olosuhteet saattavat vaihdella voimakkaasti päivän sisällä. Pelaajat tiedostavat tilanteen ja asennoituvat siihen rauhallisesti. Iltapäivällä on vain pelattava lyönti kerrallaan ja pidettävä itsensä hyvällä tuulella, vaikka kuinka sataisi.

Mikkoa odotellessa käyn vielä pari keskustelua valmentajien ja fysioiden kanssa. Nämä kisat antavat meille aina mahdollisuuden käydä avoimia keskusteluja kaikista mielenkiintoisista asioista. Oli hieno myös todeta eilen, että Mikkoa oli seuraamassa mukava määrä suomalaisia golfareita. Nämä kisat ovat niitä, joihin olisi saatava valmentajat tulemaan paikalle kokemaan golfin ydintä. On aina helpompi löytää tekemiseen suuntaa, kun on nähnyt ja kokenut, miten huippupelaajat toimivat kentällä, treeneissä ja lämmittelyissä.

Nyt on aika laittaa kone kiinni ja lähteä liikkeelle. Mielenkiinnolla odotan, miten Mikko kantaa itsensä tänään ja kuinka hän onnistuu haastamaan itsensä tällä joidenkin mielestä parhaalla The Open kentällä.

Timo Rauhala
Päävalmentaja
GolfMentors