Olen Mukkulan golfkentällä Lahdessa joskus 1970 luvun alussa. Viides reikä jännittää jo hyvissä ajoin, koska siellä väijyy kentän pelottava lampi, joka nappaa pallon helposti syvyyksiinsä. Tiukka keskittyminen, fokus palloon ja täyttä läpi. Hieno tunne onnistumisen jälkeen ja isolla innolla kohti uusia haasteita. Tuolta ollaan kasvettu golfin avulla kohti nykyisyyttä. Kasvuympäristö oli näin jälkeenpäin arvioituna aivan loistava ja monet nykyään painottamani asiat ovat kotoisin niistä ihmisistä ja tapahtumista vanhalla Mukkulan kentällä.

Olen ollut onnekas ja saanut viettää niin paljon aikaa niin loistavien itseäni kokeneempien ja viisaampien ihmisten seurassa. Olen saanut kulkea menestyvien pelureiden seurassa isoissa kisoissa ja kokea nousut sekä laskut. Tästä elämän aallokosta on kiinnittynyt minuun se tarina, jota haluan toisille kertoa.

Eletään vuotta 1989 ja edessä on SM reikäpelit Kurkin haastavalla kentällä. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli itselle tuntematon nuori kaveri. Kättelyt ykköstiillä ja peli käyntiin. Tuli nopeasti selväksi, että nuori mies osaa pelata ja antaa pahasti turpiin, jos en kaiva parastani esiin. Ei löytynyt uutta vaihdetta ja Mikko Rantanen voitti ottelun melko selkeästi.

Nyt 30 vuotta myöhemmin naputellaan tekstejä samassa toimistossa. Intohimo golfiin on vain kasvanut noista ajoista ja hyvin paljon kaikkea mielenkiintoista on tapahtunut molemmille vuosien saatossa. Mikko on toiminut golfin johtotehtävissä ja minä valmentajana.

Olenko onnistunut valmentajana? Joskus olen, mutta liian usein olen kokenut notkahduksia, joita olisi pitänyt pystyä estämään tehokkaammin. Miten pitää toimia jatkossa? Jo pitkään olen haaveillut järkevän yhtiön perään, jossa mahdollistuisi monet tavoittelemani asiat. Perusteellinen valmistelun seurauksena perustimme yhtiön nimeltä Golf Mentors Oy. Tavoitteemme on luoda laadukkaammat puitteet valmennukselle, jotta pelaajilla on paremmat mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa ja unelmansa. Ja samalla luomme yhteisön, jonka tilaisuuksissa, tapahtumissa, matkoilla ja kisoissa on erityisen hyvä olla. Mukana yhtiössä on Mikon ja minun lisäksi myös Jari Pitkälä hallituksen puheenjohtajana ja taustavaikuttajana.

Valmennus ja huippu-urheilussa menestyminen ovat vaativaa tiimityötä, jota pitää osata johtaa hyvin. Modernissa ammattilaisurheilussa menestyminen vaatii osapuolten täydellistä luottamusta, vastuiden selkeyttä, yhteisen suunnan kunnioittamista ja raudanlujaa asennetta tekemiseen. Golf kaipaa tällä hetkellä muutosta kohti energisempää tekemistä ja menestystä. Haluamme ehdottomasti olla mukana tässä muutoksessa. Niin huippupelaajia, junioreita kuin harrastajiakin on syytä valmentaa ja mentoroida tavoilla, jotka johtavat nautinnollisempaan peliin ja parempaan menestykseen. Meillä on toimitusjohtaja Mikko Rantasen johdolla kasassa kokenut ja osaava tiimi asiantuntijoita, jotka omalla panoksellaan silottavat tietä golfin haasteissa.

Odotan isolla innolla Mikon kanssa työskentelyä. Kuinka saamme tavoitteemme toimimaan ja muut tekijät liikkumaan kanssamme samaan suuntaan. Golf Mentors Oy tulee luomaan mahdollisuuksia pelaajille, valmentajille ja yhteistyökumppaneilleen. Hengitämme golfin ja urheilun ytimestä ja valmennukset, tilaisuudet ja tapahtumat tehdään kunnioittaen lajin, huippu-urheilun ja Eurooppa Tourin vaatimuksia.

Timo Rauhala, päävalmentaja, Golf Mentors Oy