Golfin maailma alkaa kauden 2018 osalta pikkuhiljaa kuumentua. Sekä Euroopassa että Jenkeissä on pelattu kovatasoisia ja mielenkiintoisia turnauksia. Tiger on tulossa kuvioihin mukaan juuri sopivasti isojen kisojen alla.

Mexico Championship ja Match Play WGC-kisat toimivat lämmittelyinä kauden ensimmäiselle Majorille. US Masters on edelleen säilyttänyt asemansa yhtenä maailman hohdokkaimmista urheilutapahtumista ja Tigerin kunnonnousu lisää kiinnostusta entisestään.

Ja tämä kaikki pelkästään miesten golfissa. Naisilla LPGA jatkaa voimakkaalla otteellaan ja LET yrittää nostaa profiiliaan. LPGA taso ja pelaamisen laatu ovat todella korkealla ja menestyjien laajuus kasvaa vuosi vuodelta. LET:llä on haasteensa, mutta sielläkin on aallonpohja jo saavutettu ja ollaan menossa ylöspäin. Miten meillä Suomessa on kauden valmistelut lähtenyt liikkeelle – olemmeko menossa elämän aallokossa ylös vai alaspäin?

Haastavaa sanoa vielä, olemmeko menossa kohti loistavaa kautta vai onko edessä taantumaa. Meillä kaikilla on työn saralla tavoitteita ja unelmia. Olen aina tavoitellut sitä, että Suomi-pelaajia olisi mukana näissä golfin isoissa kisoissa. Ja samalla unelmoinut, että siellä pelataan voitosta. Nyt meillä ei ole ketään kisaamassa noissa erittäin mielenkiintoisissa kisoissa. Miesten isot kisat ja naisten LPGA kamppailut käydään ainakin alkuvuodesta ilman suomalaisia.

Lajina golf alkaa tulla Suomessa kypsään ikään ja olisi suotavaa, että astuisimme voimakkaammin esiin myös huippu-urheilun puolella. Voimakkaammasta esilletulosta on joitakin merkkejä, mutta kokemus on osoittanut, että vain ja ainoastaan isoilla satsauksilla ja vahvalla tiimityöllä saavutetaan tekemisen laatu, jolla noustaan kärkeä kohti.

Golf Mentors on perustettu ajatuksena olla linkki ja lisäresurssi pelaajille kohti laadukkaampaa ja kokonaisvaltaista toimintaa. Kunnioitamme lajin, huippu-urheilun ja Eurooppa Tourin vaatimuksia ja uskomme niitä toteuttamalla pääsevämme kohti tavoitteita ja unelmia. Ilman loistavaa valmennusta, johtamista ja kehon sekä mielen hoitoa emme pääse päivittäisessä harjoittelussa riittävän korkealle tasolle. Meidän tehtävä on luoda mahdollisuuksia.

Timo Rauhala, päävalmentaja, Golf Mentors