Olimme eilen syömässä players loungessa Korhosen ja Pulkkasen kanssa. Nuori mies tuli kysymään, mahtuuko seuraan. Olen nähnyt Viktor Hovlandin muutaman kerran kisoissa, mutta en ollut koskaan jutellut kaverin kanssa. Nyt oli mahdollisuus kuunnella nuorta pelaajaa. Viktor on taas yksi niitä Oklahoman yliopiston kavereista, joka on nousemassa maailman golfeliittiin. Juteltiin yliopiston entisestä golfvalmentajasta Mike Holderista, joka toimii nykyisin koko yliopiston päävalmentajana. Samasta The Coachista juttelimme 2006 Alex Norenin kanssa. Alexia ja Viktoria yhdistää iloinen olemus ja armoton into lajia kohtaan.

Tänään tapasin sattumalta vanhan ystäväni Peter Kanschen, joka valmentaa nuorta norjalaista 16-vuotiasta lupausta. He kyselivät minulta kaikkea lajista ja sen vaatimuksista. Oli ilo kertoa tarinaa uteliaalle nuorelle pelaajalle ja hänen ennakkoluulottomalle valmentajalleen. He olivat seuraamassa Viktoria 9 reikää ja aikoivat tulla perjantaina uudestaan. Nuori pelaaja oli tyytyväinen keskusteluun ja valmentajana sain jakaa juuri sitä kokemusta ja näkemystä, mitä varten täällä ollaan. Viktor saattaa vetää perässään monta nuorta norjalaista pelaajaa kohti ET-kuviota.

Minulle ET on ollut aina erittäin positiivinen ympäristö toimia. Ihmiset ovat innokkaita siitä mitä tekevät ja samalla mahdottoman uteliaita ymmärtämään uusia asioita. Oppiminen tapahtuu parhaiten myönteisessä ilmapiirissä. Jotenkin täällä kaikki ovat hyväksyneet sen, että niin sanottuja huonoja jaksoja vain on useammin kuin hyviä. Tuon kun tajuaa, niin pärjää paremmin tässä haastavassa kilpailussa. Kannattaa ottaa ilon kautta vastaan vaikeat jaksot.

Tämä vuosi tulee olemaan golfissa erittäin täyteläinen kausi. Kauteen mahtuu normaalien Majoreiden ja isojen kisojen lisäksi Olympialaiset ja Ryder Cup. Maailman kärkipelaajien taso on todella laadukas ja huippujen määrä vain kasvaa vuosi vuodelta. Ja tietenkin Tigerin paluu Major voittajaksi sähköistää kautta vielä entisestään. Tigerin läsnäolo kisoissa tuo kisoihin edelleen sen olennaisen lisän, jotta intensiteetti nousee huippuunsa. Huippugolfin seuraajille vuosi tulee antamaan paljon loistavaa viihdettä ja jännitettä.

Neljä suomalaista pelaajaa on mukana tässä kuviossa täydellä kortilla ja joissakin kisoissa tulee olemaan muitakin pelaajia. Kilpailu on kovaa, mutta kokeneet Suomi-pelaajat ovat hyvässä kohtaa uraansa ja Sami Välimäen iskukyky voi olla vaikka kuinka kova. Viime viikon Abu Dhabin kisan pettymyksen jälkeen on edessä uusi taistelu Dubaissa. Kenttä on viritetty aivan huippuiskuun ja ennakoiden kenttä sopii koviin areenoihin tottuneille kokeneille huipuille. Suomalaiset saavat kaivaa itsestään kaiken esiin, jotta sunnuntaina ollaan iltapäivällä jännittävissä tilanteissa. Peruspelillä ei tällaisilla areenoilla päästä lähellekään kärkeä – on saatava parasta itsestä irti neljän päivän ajan. Suomi-pelaajien olemus on ollut tällä viikolla keskittynyt ja rento. Oikeilla mielentiloilla pääsee peliin sisään ja saa peli-ilon kohdalleen.

Timo Rauhala
Päävalmentaja
Golf Mentors

Kisan virallisina valvojina toimivat gorillat.