Mitä kaikkea Golf Mentorsin toimistolla ja golfalalla viikon aikana tapahtuukaan?

Olen Micaela Rantanen Tapiolan koulun 8-luokalta ja meillä oli tällä viikolla (23-27.4.2018) TET-jakso eli työelämään tutustuminen. Pääsin mukaan vuoden alussa perustetun Golf Mentors Oy:n toimintaan, jossa isäni Mikko Rantanen on toimitusjohtajana. Golf Mentors tarjoaa valmennus-, koulutus- ja mentorointipalveluita Timo Rauhalan johdolla sekä järjestää paljon erilaisia golftapahtumia.

Pelaan golfia nyt kahdeksatta vuotta ja olen jäsenenä Helsingin Golfklubilla. Kilpailen Future Tourilla ja tänä kesänä pelaan myös Junior Challenge Tourin kisoja. Harrastan myös showtanssia StepUp Schoolissa. Halusin kirjoittaa blogin viikon kokemuksistani ja millaista työskentely Golf Mentorsilla tällä viikolla oikein oli.

Maanantai

Lähdössä ensimmäiselle TET-päivälle

TET -viikon ensimmäinen päivä käynnistyi yhtiön toimitiloissa Länsi-Pasilassa. Heillä on yhteinen tila Spinacorin kanssa, jonka omistaa Marko Siivonen. Marko on sensomotoriikan erityisasiantuntija ja tekee yhteistyötä Golf Mentorsin kanssa. Toimistolle saapui Golf Mentorsin päävalmentaja ja isäni yhtiökumppani Timo Rauhala. Timo on kokenut valmentaja, hyvä esiintymään ja välillä erittäin puhelias.

Täällä toimistolla on iso neuvotteluhuone, muutama työhuone sekä keittiö ja WC. Toimistokatsauksen jälkeen ensimmäisenä tehtävänäni olikin keittää aamukahvit. Sain myös erikoiskahvikoneen toimimaan ja valmistin sillä cafe con lechet meille. Timo Rauhala oli kirjoittanut uutisen hänen ajatuksistaan golfkoulutuksesta ja -valmennuksesta ja minä sain tehtäväkseni julkaista sen Golf Mentorsin nettisivuille ja jakaa some-kanaviin. Timo oli ollut viime viikolla Marokossa, jossa hän valmensi Mikko Ilosta ja Krista Bakkeria. Pian hän lähtikin toimistolta valmentamaan Vuosaareen.

Menimme isäni kanssa lounaalle Telia 5G Areenalla olevaan Bollis Bistroon ja ruoka oli tosi hyvää. Lounaan jälkeen ajoimme takaisin toimistolle ja aloitin tekemään tutkimusta kuinka iso osa golfin Major-voittajista on pelannut college golfia USA:ssa. Tutkin miesten ja naisten tilastoja ja vertasin yhdysvaltalaisia ja eurooppalaisia pelaajia. Julkaisen nämä tutkimuksen tulokset vielä erikseen. College golf kiinnostaa minua muutenkin, koska se mahdollistaisi opiskelun, golfin pelaamisen ja harjoittelun, ja se antaa isäni mukaan hienon elämänkokemuksen tulevaisuutta ajatellen.

Tiistai
Aamulla otin äidin tekemän aamupalan mukaan työmatkalle ja lähdin bussilla Pasilaan. Kun saavuin toimistolle Timo ja Mikko olivat juuri lopettaneet palaverin ja tapasin myös Golf Mentors Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jari Pitkälän ja Kaskipuu Oy:n puheenjohtajan Tuomas Mikkosen. Istuin tietokoneen ääreen ja jatkoin maanantaina aloittamani tutkimuksen tekoa. Kävin välillä happihyppelyllä kääntämässä parkkikiekkoa.

Iltapäivällä lähdimme Ikeaan hakemaan isäni työhuoneeseen toimistokalusteita. Ostimme toimistotuolin sekä säädettävän työpöydän. Söimme lounaan Ikeassa.

Palasimme takaisin toimistolle, aloin kasaamaan kalusteita ja jatkoin tehtäviäni tietokoneen ääressä. Harjoittelin välillä puttaamista toimiston puttimatolla. Sain myös tehtäväksi opiskella golfalan monimutkaista järjestäytymistä ja mitä ovat mm. PGA, Golfliitto, FGMA ja SGK. Perehdyin ajankohtaisiin golfuutisiin golf.fi, golfpiste.com ja gogolf.fi nettisivuilta.

Keskiviikko

Tänään TET-päivä alkoi Kalastajatorpan Hilton hotellin herkullisessa aamupalabuffetissa. GoGolfin Paavo Kettusella ja Mikolla oli palaveri klo 8.00. Minä kuuntelin toisella korvalla keskustelua ja tein vieressä tietokoneella tutkimustani sekä jatkoin blogin kirjoittamista. Aamupala oli erittäin hyvää ja maukasta – suosittelen lämpimästi! Paavo ja Mikko eivät olleet aikaisemmin kunnolla tavanneet, juttua riitti ja palaveri venyi kahteen ja puoleen tuntiin. Se ei kuitenkaan herkullisen aamupalabuffetin ääressä tuntunut ollenkaan pitkältä.

 

Aamupalaverin jälkeen ajoimme toimistolle ja jatkoin kalusteiden kasaamista. Herkuttelupäivä jatkui kun menimme lounastapaamiseen Mamma Rosaan Olli Lehtosen kanssa. Olli on isäni entinen työkaveri GameBookilta, joka on nykyään Finavia digitaalisen markkinoinnin päällikkö. He juttelivat markkinoinnista, maratonjuoksemisesta ja speedgolfista. Söin lounaaksi maukkaan parsakeiton ja sushia.

 

Palasimme takaisin toimistolle kasasin valmiiksi tuolin ja säädettävän pöydän – sain sen toimimaan! TET-päiväni päättyi ja juoksin bussiin.

Torstai

Tämä päivä oli hieman muista poikkeava, mutta aivan huikea. Lähdimme aamulla ajamaan kohti Peuramaa Golfia, jonne isäni oli menossa osallistumaan PGA:n koulutuspäiville. PGA on siis golfammattilaisten etujärjestö. Kun saavuin klubille, tapasin heti PGA:n toiminnanjohtajan Teemu Laakson, hallituksen puheenjohtajan Mika Walkamon sekä hallituksen jäsenet Henrikki Tolosen ja Heini Haapalan. Olin valmistellut kysymyksiä haastatteluja varten, koska olin saanut tehtäväksi uutisen kirjoittamisen liittyen PGA:n, Peuramaa Golfin, FGMA/SGK:n sekä Golfliiton toimintaan. Ensimmäisenä haastattelin Mika Walkamoa ja Teemu Laaksoa. Paikalle saapui Peuramaa Golfin puheenjohtaja Raoul Bergman ja haastattelin myös häntä. Äänitin haastattelut, jotta pystyn myöhemmin kirjoittamaan jutun vastauksien avulla.

Olimme aikaisemmin sopineet Peuramaan Golfin toimitusjohtajan Juha Ruposen kanssa, että olen tämän päivän caddiemasterilla apulaisena. Tapasin Peuramaan asiakaspäällikkö Erkko Heikkisen, toimistopäällikkö Siru Kokkosen ja caddiemasterit Monan ja Timon. He ottivat minut vastaan ja aloitimme Monan kanssa heti tekemään töitä. Töitä oli tälle päivälle aika paljon, joten minusta oli oikeasti hyötyä. Suuri määrä pahvilaatikoita oli juuri saapunut Pro Shopia varten, joten tyhjensimme niitä ja ripustimme vaatteita seinille ja hyllyille. He kertoivat, että Pro Shop toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyössä Golf Centerin kanssa. Timon kanssa kokosimme keskelle kauppaa tornin 200:sta tusinasta golfpalloja. Pelaajia ilmoittautui koko ajan ja toimintaa oli kiva seurata.

 

Menimme Monan kanssa syömään lounasta Peuramaa Golfin lounasbuffetin ja ruoka oli erittäin hyvää. Haastattelin lounaan jälkeen Peuramaan toimitusjohtaja Juha Ruposta. Päivän päätteeksi haastattelin vielä FGMA/SGK:n toiminnanjohtaja Antti Hiltusta. Valitettavasti PGA:n koulutuspäivä oli iltapäivän aikana siirtynyt muualle enkä päässyt haastattelemaan Golfliiton valmennuspäällikköä Juha Juvosta, jolle minulla olisi ollut kolme napakkaa kysymystä;)

Päivän päätteeksi menin testaamaan harjoitusalueen greeniä, joka oli ihan hyvässä kunnossa ottaen huomioon kevään kylmät säät.

Perjantai

Menin taas bussilla toimistolle, jossa Mikko ja Timo pitivät jotain suunnittelupalaveria. Keitin meille kaikille aamukahvit ja menin toimistohuoneeseen siivoamaan kalusteiden jäljiltä muutamat pahviroskat pois ja pesin lattian. Näin viimeinen TET-päiväni oli startannut. Järjestin pöydälle tavarani ja aloitin eilisten haastatteluiden purkamisen maitokahvia hörppien. Timo lähti taas valmentamaan ja isälläni alkoi toinen palaveri neuvotteluhuoneessa Meknian Jarkko Pitkälän ja Aleksi Mäkijärven kanssa. Keitin myös heille kahvit, menin takaisin toimistohuoneeseen, laitoin kuulokkeet korvilleni ja jatkoin tämän blogin kirjoittamista.

Palaverin jälkeen lähdimme lounaalle lähellä olevaan Phad Thai ravintolaan. Tulimme takaisin toimistolle ja aloitin kuuntelemaan ja kirjaamaan eilisiä haastatteluita.

 

Isäni lähti vielä yhteen palaveriin kaupungille. Minä sain koko toimiston omaan käyttööni ja viimeistelin vielä kirjoituksiani ja tutkimuksen.

Työpäivän ja TET-viikon päätteeksi kävimme vielä läpi mitä kaikkea olimme tehneet ja mitä opin työelämästä Golf Mentorsilla. Minulle tämä oli erittäin mielenkiintoinen viikko, koska sain tehdä niin monta erilaista asiaa ja olemaan aidosti hyödyksi. Opin julkaisemaan uutisen nettiin WordPressillä ja jakamaan sen Facebookissa ja Twitterissä. Opin tekemään tutkimusta ja hakemaan siihen erilaista tietoa, tekemään kaavoja ja johtopäätöksiä. Haastatteluiden tekeminen oli vähän jännittävää, mutta hyvin mielenkiintoista samoin kuin Peuramaa Golfin Pro Shopin ja caddiemasterin tehtävät. Kahvin keittäminen, toimiston siivoaminen ja kalusteiden kasaaminen olivat myös ihan mukavaa puuhastelua varsinkin kun sain palkinnoksi herkkulounaita. Täytyy myöntää, että työelämässä lounaat ovat PALJON parempia kuin koulussa:) Tämän TET-viikon perusteella työelämä vaatii paljon ahkeraa tekemistä ja pitää tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa!

Nyt onkin aika lähteä omiin golftreeneihin Taliin. Tämän uutisen julkaiseminen menee vapaaehtoisen ylityön puolelle.

Micaela Rantanen, TET-harjoittelija, Tapiolan koulu